Kennel Nordskoven

Kennel Nordskoven ved Ajs Dam

Langhårede standard gravhunde


Hvad er Kennel Nordskoven?


Kennel Nordskoven er Familien Dam fra det Midtjydske Søhøjland.

Vi består af: Far, Ajs Dam og børnene Troels, Asger og lille Inger, samt selvfølgelig gravhundene Astrid og Nordskovens Akeleje, som pt. Er kennelens hundemedlemmer.

Vi bor i Sejs, en lille by øst for Silkeborg. Det er en atypisk lille by, idet den ikke ligger på landet, men midt i Skoven. Den del af skoven der ligger vest for byen, og udgør stykket mellem Sejs og Silkeborg og som også er den største af  skovene, er Silkeborg Nordskov. Den er min nærmeste skovnabo og et helt særligt sted for mig og så er det også her jeg lufter og træner min hund. Derfor har jeg brugt netop  disse ca. 900 ha herlig natur i kennelnavnet.


Det er mig, Ajs der er hundetossen. Som så mange andre gravhundeinteresserede, er det en miljøskade – Jeg er opvokset med langhårede gravhunde i alle 3 størrelsesvarianter.


Det er flere år siden jeg begyndte at stifte familie. Alligevel har der været noget der manglede, for at være en rigtig familie. Jeg har hele tiden godt vidst, hvad det var, for jeg er opvokset i et hjem med gravhunde.

Inden jeg blev hundeejer havde jeg en klar ide om, hvordan jeg ville have hund, jeg ville nemlig have hund som interesse, ikke bare som et kæledyr. Astrid og Akeleje er selvfølgelig først og fremmest familiehunde, men derudover er de også mine brugshunde. Jeg synes, det er fascinerende at opleve et dyr arbejde, og menneske og dyr arbejde sammen. Gravhunde har flere forskellige brugegenskaber - først og fremmest er de altid blevet brugt til jagt under jorden, i gange og huler, efter grævling og ræv. Men de er også udemærkede sporhunde og som drivende jagthunde.


I løbet af vinteren 2010/2011 begyndte den slumrende ide om at skulle blive hundeejer at vågne. Det skyldtes, at der da endelig var den tid i dagligdagen som en hund kræver og det faktum, at jeg ganske enkelt var ved at blive helt syg af længsel efter en hund. Det blev bestemt ikke bedre, da jeg begyndte at kigge på hvalpe og læse forskellig hundelitteratur.

Der var selvfølgelig ingen tvivl om hvilke race hunden skulle være….. eller rettere - det var jo mange år siden jeg havde boet under samme tag som en gravhund, så jeg gav da de andre racer en chance. Jeg læste om alle dem der ikke var for voldsomme i størrelsen og som ikke var korthårede, men ved I hvad? Ingen har personlighed, brugsevner, elegance og alt det andet som en gravhund har på en gang.


Hen ad vejen er jeg blevet grebet af hundeinteressen og har fået ambitioner på min hunde og egne vegne. Astrid og Akeleje er ikke bare en dejlig familiehunde, de er også robuste og dygtige hunde, der har præsteret på praktisk jagt. De er vandtolerante, skudfaste, vagtsomme m.m. Det har alt sammen givet mig blod på tanden og bidraget til beslutningen om at de skal bruges i opdræt.


Samtidigt med at jeg tog den beslutning, besluttede jeg mig også for at hvis det skulle være, så skulle det gøres rigtigt og fuldt ud, dvs. at jeg ikke ville gå på kompromis med hvem der skulle være far til hvalpene – det skal være den bedste! Det er jo en af fordelene ved at have en hundepige – så kan man selv vælge sin svigersøn. Derudover ville jeg også selv være så godt klædt på som muligt til at skulle opdrætte hvalpene. Derfor valgte jeg at tage Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse, og, nå ja, når jeg nu havde gjort det så kunne jeg lige så godt ansøge om kennelmærke, hvilket jeg modtog i maj 2014. Det er kort fortalt historien bag Kennel Nordskoven, indtil vi opdrættede vores første kuld, A-kuldet. Der er blevet skrevet flere kapitler i den historie og børnene og jeg håber at der vil blive skrevet endnu flere.


Nordskovens Akeleje, stammer fra vores A-kuld. Hun er en skøn unghund, der både ser ud og som duer - Kennel Nordskovens fremtid.