B-kuldetB-kuldet


Den 06.12.2016 kom B-kuldet til verden, det er efter Astrid x Aura'a Alfie.Kuldet er opdrættet efter Dansk Gravhunde Klubs og Dansk Kennel Klubs avlsanbefalinger, samt Dansk Kennel Klubs etiske anbefalinger.

Jeg har fulgt Dansk kennel Klubs opdrætteruddannelse og har optaget kennelmærket: Kennel Nordskoven.


Hvalpene er klar til at flytte hjemmefra når de er 8 uger, d. 31.01.2017.

Astrid nedkom med 7 hvalpe. Nedenfor er vejeskema og dagbog for kuldet.

Køn

Navn

Fødsel vægt

Vægt 1 uge

Vægtstigning % 1 uge

Vægt 2 uger

Vægtstigning % 2 uge

Vægt 3 uger

Vægt 4 uger

Vægt 5 uger

Vægt 6 uger

Vægt 7 uger

Han

Baron

202g

347g

72%

589g

192%

881g

1150g

1393g

1803g

2211g

Han

Brofessor

245g

411g

68%

643g

162%

920g

1151g

1508g

1892g

2349g

Han

Boeuf

245g

389g

59%

561g

129%

633g

Tæve

Betonie

225g

299g

33%

477g

112%

698g

1000g

1360g

1766g

2207g

Tæve

Balsamin

258g

446g

73%

678g

163%

886g

1109g

1495g

1815g

2309g

Tæve

Bynke

239g

423g

77%

726g

204%

951g

1190g

1498g

1862g

2264g

Tæve

Bellis

232g

368g

59%

589g

154%

837g

1133g

1439g

1941g

2463g

06.12. Hvalpene 0 dage gamle.

Aftenen op til den 06.12 begyndte Astrid at blive urolig. Ved 22-tiden forsvandt hun i ud i havens nattemørke, for at bygge rede i noget buskads. Da hendes forehavende blev spoleret af vores eftersøg og tilstedeværelse med lommelygter og pandelamper, trak hun indendøre. Kort inden midnat begyndte presseveerne. De 7 hvalpe blev født mellem midnat og kl 3.30. Adskillige timer senere fødte hun 2 dødfødte tæver. Tilsyneladende velskabte, fuldbårne og lige så store som de levende søskende. Der gik 13 timer mellem første og sidste fødsel.

Astrid var så udmattet efter de 7 første hvalpe var kommet til verden, at hun har brugt det overskud der var tilbage på hvalpene. Nu næsten 24 timer senere har Astrid netop endeligt forladt hvalpekassen, for en kort tur i haven med Akeleje, samt et velfortjent måltid.


Så er registreringsformularen indsendt til Dansk Kennel Klub. Dermed har hvalpene også fået deres kennelnavne. Tæverne har, som vanligt, fået navne fra den vilde danske flora.

Kennelnavn


Bemærkning


Nordskovens Baron

Førstfødte - vel passende at han får en titel ;)

Nordskovens Brofessor

Opkaldt efter ham fitness-jernet fra youtube, som drengene her i hustanden følger ;)

Nordskovens Boeuf

Fransk for okse. En rigtig lille charmebøf, som nok skal sørge for at få den bedste plads i mælkebaren ;)

Nordskovens Betonie

Opkaldt efter Betonie - Stachys officinalis.

Nordskovens Balsamin

I Impatiens slægten findes flere arter med balsaminnavnet, blandt andet den hjemmehørende  Springbalsamin og Kæmpebalsamin.

Nordskovens Bynke

I Artemisia slægten findes flere  arter med bynkenavnet, blandt andet den hjemmehørende Gråbynke og Markbynke.

Nordskovend Bellis

Opkaldt efter Bellis/Tusindfryd - Bellis perennis.11.12. Hvalpene 5 dage gamle.

Mange hvalpeinteresserede har spurgt på billeder af de små. derfor har vi holdt en kort fotosession i dag; til Astrids store fortvivelse. De små vævre hvalpe er ikke lette at tage portrætter af. Selvom man hverken kan se eller gå, så kan man nemlig godt komme omkring.

Billedet af Balsamin og Baron blev dagens bedste skud, så dem deler vi lige med læserne.

Man kan vel næppe hævde at de har hver deres personlighed endnu og de ligner jo også hinanden, men når man sidder og iagttager livet i hvalpekassen, så kan man alligevel godt finde forskellige adfærdsmønstre. De tre store, Balsamin, Brofessor og Boeuf, er hurtige til at få de goe pladser når Astrid åbner mælkebaren. Hvis det lykkedes en af de mindre at komme først, så skal de store nok få dem skubbet væk. Det er imidlertid ikke noget problem, for Astrid har mælk til alle. Efter få minutter ligger alle hvalpe mætte, tilfredse og sover.

Selvom der endnu ikke er gået en uge, så er alle tæverne allerede reserveret, samt en enkelt han.

B-kuld, hanner 5 dage. Fra venstre: Baron, Boeuf og Brofessor.

B-kuld, tæver, 5 dage. Fra venstre: Betonie, Balsamin, Bellis og Bynke.

13.12. Hvalpene 7 dage gamle

Så er der allerede gået en uge siden de små kom til verden. Vi tobenede har fulgt hvalpene tæt. Det ville jo hurtigt vise sig, hvis de tilsyneladende raske og velskabte hvalpe, havde nogen skavanker. Der ar dog ikke været grund til bekymring. Hvalpene trives og har taget på i vægt hver dag, selv lille Betonie har øget vægten hver dag, så ingen grund til bekymring.

Mor Astrid følger hvalpene tæt hele døgnet. Amningen fungerer, redeplejen er tip top. Der er endda overskud til adskillige vagtrunder i haven hver dag, for katte og krager skal holdes på ekstra god afstand, når man har hvalpe.

Hvalpene skal helst fordoble deres fødselsvægt i løbet af de to første leveuger. Det kan ikke vare længe før det sker for de 6 største, da de allerede har øget vægten med over 50%. Det bliver spændene at se om Betonie kan øge vægten med 151g den næste uge - digningen fungerer i hvert tilfælde fint for den lille tæve.

Hvalpekassen d. 14.12. Hvalpene 8 dage gamle.

20.12. Hvalpene 14 dage gamle.

I dag fylder hvalpene 2 uger. Og sikke en udvikling de har været igennem i deres anden leveuge, sammenlignet med den første.

Da de var 10 dage gamle begyndte de første to, Brofessor og Bynke, at kigge ud på verden gennem små øjensprækker og siden da er der kommet nye øjne til, hver morgen når man har kigget ned i hvalpekassen. I går havde de alle syv fået øjne -og sikke nogen kønne nogen. Jeg har forsøgt at fotodokumentere det, men billederne blev ikke så gode, så prøver igen snarest.

Selvom hvalpene ikke kan gå endnu, så er der alligevel sket meget med motorikken den forløbne uge. Det er de mindste der er mest adrætte -  de gør tilløb til at rejse sig, de kan rejse hovedet og lille Betonie og Boeuf har endda haft held til at kravle ud af hvalpekassen et par gange. De tunge i kuldet er mindre adrætte og ligger ofte bare og flader ud, mens de mindste motionerer.

Hvalpene er født blinde og døve. Det er tydeligt at hørelsen også er begyndt at fungere, samtidgt med at de har fået øjne. Hvis mor Astrid gøer, så kommer der også små bjæf fra kassen. Hvalpene kagler løs når de vågne og det er meget underholdene at høre på.

De små har også været på vægten i dag. Igen i denne uge er Bynke den der har øget sin vægt mest ift. fødselsvægten. Således er hun gået fra at være den 4 største ved fødslen til at være den 3 største, da de var en uge, til nu at være den største. Baron, som var den med den mindste fødselsvægt har næsten taget 200% på i vægt, ift. fødselsvægten og han og Bellis er nu de fjerde tungeste. Alle har godt og vel fordoblet deres fødselsvægt og har taget på hver dag, siden de kom til verden - et tegn på at amning og diening fungerer. Både mor og hvalpe virker nu også meget, meget veltilpasse :)

15.12. Hvalpene 9 dage gamle.

Hip Hip Hurra! I dag kan vi fejre Astrids 6 års fødselsdag – Vores svenske superstar og mor til hvalpekuldet.

Ovenpå drægtighed, fødsel og hvalpepleje 24/7, siden hvalpene kom til verden, ser hun alligevel rigtig fit ud.

Når hun, som på billedet til højre, tager en af sine utallige, daglige vagtrunder i haven, så  ligner hun mere en der  gerne ville med ud i mosen og rejse en hare i dag; på harejagtens sidste dag, end en overanstrengt, nybagt mor, til et stort hvalpekuld.

Siden d. 06.12, har husets anden hund - Akeleje, været i pleje. Men som om Astrid ikke har nok i hvalpeplejen, så har hun også overskud til at savne Akeleje, det er helt tydeligt. Astrid og Akeleje har været tæt knyttede siden Akeleje kom til verden i vores A-kuld. Resten af husstanden savner nu også vores allesammens lillesøster.

I dag er fire tæver reserveret, samt to af hannerne. Det er dog stadig muligt at reservere et stk. robust, racetypisk han gravhundehvalp.


21.12 Godnat fra hvalpekassen.

22.12. Godmorgen fra hvalpekassen.

25.12. Hvalpene 19 dage gamle.

Når en fotomodel skal, så skal hun, som det fremgår af videoen th. Det var jo ikke lige det vi ville demonstrere med den lille video, men snarere at hvalpene nu bevæger sig rundt på alle 4, i stedet for at krybe rundt på maven. Selv på et ujævnt, blødt tæppe kan nissepigen Bellis og hendes søskende spadsere lidt rundt.

Hvalpene sover stadig det meste af tiden, men når de er vågne, så drejer livet sig ikke bare om at die, de har nemlig opdaget at der er en verden uden for kassen og den skal udforskes.

Vi har sørget for at hvalpene har været i menneskehænder hver eneste dag. Her i juledagene har vi udvidet denne prægning, idet at de små er begyndt at få besøg af andre tobenede end os her i huset. Mor Astrid viser gerne hvalpene frem og vi andre glæder os over at besøg af børn og voksne er med til at præge de små.

26.12 Hvalpene 20 dage gamle.

Julefrokost - I dag inviterede vi hvalpene til julefrokost. Der blev serveret lun suppe, lavet på vådfoder (dåsemad) og modermælkerstatning. Som det nu engang kan ske til en julefrokot, så blev semningen lidt opløftet, de små endte med at trampe rundt i maden, før de gik under bordet.

Den kommende tid vil vi fortsætte med introduktionen til fast føde. Suppen vil gradvist blive tykkere og vådfoderet vil blive erstattet af et komplet tørfoder.

Dagens madoplevelse gav også hvalpene mulighed for at bruge deres tænder, som er begyndt at kigge frem. De valgte dog istedet at suge suppen op, inden de hoppede op i den.

02.01. Hvalpene 27 dage gamle.

I dag er det trist at se på billeder af de 7 hvalpe, da vi måtte tage afsked med Boeuf i går. D. 26.12 bemærkede vi at han blev utilpas efter måltider og han havde problemer med motorikken. Vi fik ham undersøgt hos dyrlægen mellem Jul og nytår. En scanning tydede på at hans lever var misdannet. Hvis de var tilfældet så ville vi opleve at hans tilstand ville blive forværret dag for dag, efterhånden som hans krop voksede og krævede mere og mere leveraktivitet. Det var også netop hvad vi oplevede; vi håbede dog på at dyrelægens diagnose var forkert og der var tale om en betændelsestilstand der kunne kureres....I går valgte jeg at give den lille fyr fred.

Dyrlægen har ingen forklaring på Boeuf's lidelse, det er en defekt man oplever en sjælden gang hos hunde.

Hans tilstand har taget fokus fra de 6 sunde, raske hvalpe, her mellem Jul og nytår. Nu glæder vi os til at nyde dem de få uger de endnu bor her. Jeg har knyttet mig meget til alle 7, så oven på gårsdagens afsked var det meget rørende at blive mødt af 6 små logrende haler, da jeg sagde godmorgen i dag. Hvalpene er helt med på at jeg er en del af flokken.

D. 30.12 kom storesøster Akeleje hjem fra sit ferieophold. Vi glædede os til gensynet og var spændte på hendes og Astrids reaktion. De to var ovenud lykkelige for at se hinanden igen. Astrid viste hvalpene frem til en tydelig rystet Akeleje. Efter få timer var de 2 hunde og hvalpene dog en samlet flok. Akeleje er hos hvalpene det meste af tiden, ja mere end Astrid, som nyder at der er kommet en barnepige.

I den forløbne uge har hvalpene fået deres første ormekur.


Storesøster Akeleje.

08.01. Hvalpene 33 dage gamle.

Hvalpene sover ikke længere 80-90% af tiden og er meget mere aktive når de er vågne. De udforsker huset, leger kamplege, med hinanden og søster Akeleje, som tager prægningen af hvalpene meget alvorligt. Jeg iagttager de små og pil-rode-rager ved dem, både når de sover og er vågne, for at lære dem at kende og for at finde forskelle. Det er ikke let, da det er et meget ens kuld, indtil videre - både mht. personlighed og eksteriør. Jeg har dog noteret mig følgende indtil videre:

Personlighed: De to hanner - Brofessor og Baron, er de mest eventyrlystne. De to går gerne på opdagelse sammen, og de var de første til at komme ud i alle hjørner af huset. Måltiderne skal overståes i en fart, så de kan komme på opdagelse. Tæverne bliver ved foderskålen til den er tom og når de endelig er færdig, så har hannerne allerede været i gang med leg og eventyr længe.

De to tæver, Betonie og Bellis var de første blandt tæverne til at indtage hele huset. Bellis er en selvstændig lille tæve der ofte går på opdagelse alene og som er god til at finde nye spændene ting og steder. Ofte skal jeg "redde" hende, når hun har forvildet sig ind bag et møbel, ind i ærmet, eller buksebenet på noget tøj, ect. Hun lægger sig også ofte til at sove alene, de underligste steder, mens de andre stimler sammen, når søvnen er ved at overmande dem - en selvtændig lille tæve som kunne være et bud på hvalp til familien, hvor man skal være husets eneste hund. Balsamin er meget mere magelig, hun sætter pris på måltider og søvn, Hun er den sidste der forlader foderskålen, og ikke før den er helt tom. Hun er også den første der falder i søvn og altid kan man kende hende i bunken af sovende gravhunde, det er hende der ligger og flader helt ud - gravhundestyle, på ryggen.

Eksteriør: Som sagt er de meget ens, men hvis jeg skulle vælge ugens favoritter, på baggrund af udseende, så ville det være Brofessor, Bynke og Bellis. De har vist lidt mere X-factor den seneste uge, hvor de er begyndt at vise sig mere frem. De har pt. det bedste forhold mellem, vægt, længde, facon, men det kan der ændre sig meget de kommende uger. De viser også anlæg for velpropotioneret forbryst og smukke mandelformede øjne.

Baron viser allerede typisk kønspræg. Han er tæt, har gode benstammer og maskulit hoved, han mangler bare lige lidt længde for at have samme gode forhold som Brofessor; men Baron er jo også kuldets højdespringer på vægtsekemaet. Han havde mindste fødselsvægt, men er nu nr. 2-3 stykker, så han skal bare lige have omsat noget af vægten på bugen til længde.

Alle hvalpe har god motorik. Jeg har ikke fundet "fejl" i form af haleknæk, manglende tænder, navlebrok, manglende kønsorganer ect.

Jeg vil gætte på at Betonie bliver næsten helt rød, som sin far. Baron får nok tegninger, som søster Akeleje, som har knap så mange sorte dækhår, som mor, men lyse vildtfarver på underside af bryst, mave, hale. Balsamin er en mørkeste. Hende og Bynke har nogen meget spændene tegninger på undersiden, som bliver spændene at følge.

Efter morgenmaden i dag, fi hvalpene en på opleveren - deres første tur i haven. Mor Astrid og søster Akeleje hjalp med at holde styr på de 6 små "lopper", som hurtigt fordelte sig ud over et stort areal. Nu er de ekstra trætte og alle 8 hunde ligger i en bunke foran den bulrende brændeovn - God søndag :)   


På eventyr i haven, for første gang.

10.01. Hvalpene 35 dage gamle.

Store vejedag, i anledning af at hvalpene fylder 5 uger. Hvalpenes størrelsesforskel er ved at udligne sig - 100g forskel bestyder ikke længere den procentvise store forskel, som for et par uger siden, da de nu vejer omkring 1,5 kg. De tager heller ikke så meget på i vægt længere, da de er meget mere vågne og aktive.

Vi er også så småt begyndt pottetræningen. Der er placeret avispapir på gulvet, med passende afstand. Er vi tilstede, når en hvalp er på wc, så roser vi den, hvis det foregår på papiret og ignorerer den, hvis det foregår ved siden af. De går ofte hen på papret når de skal lave "pølser". Det er sværere at nå hen på papiret, når man er en lille travl hvalp der skal tisse.

Foderet består stadig af en tynd modermælkserstatning, iblandet diverse typer hundefoder, blandingen er dog blevet tykkere og tykkere, siden de fik deres første tynde suppe for 15 dage siden. I dag har måltiderne konsistens som kartoffelmos. Til dessert serverer Astrid lun modermælk.

14.01. Hvalpene 39 dage gamle.

I dag har hele hundefamilien været på tur. Det var første gang mor Astrid var uden for matriklen i de sidste 40 dage og hvalpenes første køretur.

Jeg prøvede at stresse de små lidt med høj musik og skarpe sving. De protesterede da også, men det var vist mest fordi de skulle være i en transportkasse.

På vejen gjorde vi stop ved det lokale dyresupermarked. Her gik vi allesammen på indkøb. Der skulle købes forsyninger af tæpper, vådfoder og selvfølgelig lørdagsslik, i form af tyggestænger.

Nu ligger hele hundefamilien og guffer foran brændeovnen. Astrid og Akeleje vil gerne ud i haven og grave stængerne ned. Det får de ikke lov til, så i stedet prøver de at gemme dem for hvalpene - det er en go leg, synes de små.


Betonie - Absolut bedårende! men også en værre bandit, som elsker når der er gang i gaden.

Gravhundehvalpe på indkøb.

Se, vi har fået rigtige gravhundeører - Brofessor 39 dage gammel.

22.01. Hvalpene 47 dage gamle.

Søndag - Hvalpene har haft besøg af hvalpekøbere det meste af dagen. Alle der har reserveret hvalp har engageret sig meget i kuldet og nu er nogle også begyndt at pejle sig ind på hvilke hvalp de ønsker at hente til feburar. Godt det ikke er mig der skal vælge. De er alle super skønne!

Nu ved vi hvor de to hanhvalpe skal flytte hen. Baron skal møgforkæles hos en familie her i nærheden, så vi satser på at vi kan få lov til at følge den lille aristokrat i fremtiden. Brofessor skal bo sammen med tre teenagepiger hos en familie i vestjylland, mon ikke også han bliver møgforkælet..?

2 x Score Kaj - Brofessor og Baron - charme, selvtillid og lækkert hår!

Håbløst at lave gruppefoto af de 6 charmebøffer.

30.01. Hvalpene 55 dage gamle.

I går havde vi besøg af Mette og Finn Sørensen, samt ikke mindst deres dejlige standardhan Alfie, som er far til hvalpekuldet. Det var også en fin lejlighed for de kommende hvalpeejere til at se faren til deres hvalp og stille spørgsmål til Finn og Mette. Det havde flere benyttet sig af.

Mens Alfie blev beundret, så beundrede han sine hvalpe og mor Astrid, som han ikke havde glemt.

Mette havde alle hvalpene på bordet, hvor de blev grundigt gennemgået, både eksteriør og hvalpenes reaktioner på håndteringen kommenterede Mette, som er garvet opdrætter. Mette og Finn var meget tilfredse med hvalpekuldet og glædede sig over at der er gode chancer for at de i fremtiden kan møde flere af hvalpene til prøver og udstillinger.

Jeg glemte helt at tage billeder af Alfies møde med familien, men kommende hvalpeejer Lars Andresen har sendt et par stykker af Alfie, se nedenfor

Tak for besøget Mette, Finn og Alfie. Det udviklede sig til en længere seance, med rigtig meget nørdet gravhundesnak - skøn dag!

Nu er det snart slut med hvalpene her på adressen. I morgen fylder de 8 uger og så begynder de så småt at flytte hjemmefra. I morgen flytter de to hanner, Baron og Brofessor. Derefter flytter tæverne drypvis i løbet af de følgende 20 dage. I morgen har vi travlt med dyrlægebesøg, prægning i kunstgraven og på skydebanen m.m, så i aften vil vi slappe af og nyde det samede hvalpekuld en sidste gang. I morgen har jeg taget fri fra job, så tror jeg slæber en madras ind foran brændeovnen og putter med alle 8 hunde. Det bliver nok ikke til meget søvn, men det bliver hyggeligt :-)


Hvalpene 53 dage gamle og ved at være klar til at flytte hjemmefra.

Aura's Alfie, storcharmør og far til hvalpekuldet.

31.01. Hvalpene 56 dage gamle.

I dag har hvalpene fået deres hvalpevaccine og sundhedsundersøgelse. Efter besøget hos dyrelægen tog vi en tur i Nordskoven, for at besøge Boeuf's gravsted - det var mest for min skyld, men hvalpene og Astrid nød en rask tur i skoven. Akeleje virkede knap så oplagt, for hun havde været til rygfotografering hos dyrelægen og var vist træt og utilpas.

Vi sluttede dagens tur i det grønne af med at besøge træningsgraven i Hårup. Hvalpene og Astrid, som var helt i hopla, gav den gas i gravsystemet. Tror de sover rigtig godt i nat, måske lige bortset fra Brofessor og Baron, som er flyttet hjemmefra her til aften - Håber ikke de græder for meget i nat...?

Som en del af prægningen, har jeg udsat hvalpene for høje lyde, for at vænne dem til det de kan risikere at blive udsat for i fremtiden. Nogen hunde bliver meget stressede og bange over høje, pludselige lyde. Det kan man forebygge ved at vænne dem til det fra hvalp af. Fra starten af er de vænnet til støvsuger oa. husholdningsmaskiner, høj musik m.m. Hen ad vejen har de fået nye lydpåvirkninger, hvor der er blevet skruet mere og mere op for lyden - de har fx. oplevet en kompressor og plæneklipper der pludselig blev startet. I dag skruede jeg så helt op. Midt i den glade leg i kunstgraven blev der affyret skud, først på afstand og sidenhen tæt på. Se videoen nedenfor med de seje skudfaste hvalpe :)

Ynglingsmotivet - Sovende hunde.

Skudtest - det er ikke let at filme og skyde samtidigt....og, ja, pistolen trænger til ny slagstift.

Kåd leg - En kunstgrav er verdens bedste legeplads for gravhundehvalpe.

19.02. Hvalpene 75 dage gamle.

I dag rejste sidste hvalp hjemmefra og hermed skrives sidste opslag i B-kuldets dagbog.

Der har været stor efterspørgsel fra interesserede hvalpekøbere, men der var jo "bare" 6 hvalpe der skulle finde gode, blivende hjem, så jeg har måttet skuffe de fleste. De seks familier som hvalpene er endt hos, har været meget interesserede og deltagende. Hver eneste søndag siden hvalpene var 2-3 uger gamle har vi haft besøg af familierne. De har på forkant lært deres hvalp at kende og vi har været helt trygge ved at overlade guldklumperne til deres nye familier i løbet af de sidste 14 dage, hvor hvalpene er flyttet drypvis hjemmefra.

Tillykke til de nye gravhundeejere :)

Nordskovens Brofessor er flyttet hjem til familien Qvist Pedersen, Spjald, hvor den skal have kaldenavnet Cooper. Familien er garvede hundeejere, men Cooper er deres første gravhund. Familien har ambitioner om opdræt - spændene!

Nordskovens Baron er flyttet hjem til familien L Mikkelsen/Fizle, Ry, hvor den skal have kaldenavnet Baron Hannibal. Familien er første gangs hundeejere.

Jeg glæder mig til at gense den lille hjerteknuser til hvalpemotivation i DGK Midtjylland.

Nordskovens Betonie er flyttet hjem til familien M Jensen, Fredericia, hvor den skal have kaldenavnet Birdie. Familien har tidligere opdrættet langhåret dværg gravhunde. Det bliver spændene at se om de nogså skal til at opdrætte  standarder i fremtiden...?

Nordskovens Bellis er flyttet hjem til familien Rasmussen /Kjærulf, Nyborg, hvor den fortsat skal hedde Bellis. Familien har tidligere haft gravhunde og glæder sig til igen at blive aktive med sporarbejde og udstilling - spændene!

Nordskovens Balsamin er flyttet hjem til familien Andresen/Knudsen, Fredericia, hvor den skal have kaldenavnet Frida. Familien glæder sig til igen at blive gravhundeejere og på sigt skal Frida have selskab af endnu en gravhund.

Nordskovens Bynke er flyttet hjem til familien Christiansen, Skælskør, hvor den skal have kaldenavnet Saga.

Saga skal bo sammen med to ældre tæver, en gravhund og en springer spaniel.